Пошук

Оператор зовнішніх інженерних мереж, комунальне підприємство «Водоканал», повідомляє власників (співвласників) багатоквартирних будинків про намір встановлення вузлів комерційного обліку за адресами згідно Додатку

Дата: 17.08.2023 08:40
Кількість переглядів: 911

Фото без опису

Відповідно до статті 3 Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22 червня 2017 року № 2119-VIII визначено, що всі багатоквартирні будинки  підлягають обов’язковому оснащенню вузлами комерційного обліку води.

Тому, з 02.08.2017 р. (з дати набрання чинності вказаним вище Законом) заборонено приєднання житлових і нежитлових будівель до зовнішніх інженерних мереж без оснащення таких будівель вузлами комерційного обліку відповідних комунальних послуг. Такими вузлами обліку обладнуються всі вводи зовнішніх інженерних мереж у будівлі, крім випадків, передбачених Законом, а місце встановлення вузла комерційного обліку визначається відповідно до будівельних норм і правил.

Зважаючи на цей законодавчий обов’язок, Підприємство повідомляє власників (співвласників) будинків про намір встановити вузли комерційного обліку води у житлових багатоквартирних будинках міста Корсуня-Шевченківського.

З огляду на норми Закону, встановлення вузлів комерційного обліку для власників (співвласників) кожного з перелічених (в Додатку) будинків буде виконано безкоштовно, та фінансуватиметься за кошти місцевого бюджету, відповідно до «Програми оснащення водопровідних вводів багатоквартирних будинків м. Корсунь-Шевченківського вузлами комерційного обліку води на 2023-2024 роки», що була затверджена рішенням Корсунь-Шевченківської міської ради від 01.06.2023 р. № 47-1/VIII (зі змінами згідно рішення Корсунь-Шевченківської міської ради від 11.07.2023 р. № 50-41/VIII).

Відповідно до частини 8 статті 3 Закону України від 22.06.2017 р. № 2119-VIII «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», орган місцевого самоврядування (відповідно до затверджених, згідно до чинного законодавства, місцевих програм) може приймати рішення про виділення коштів з місцевого бюджету на оснащення вузлами комерційного обліку житлових будівель, які на день набрання чинності цим Законом були приєднані до зовнішніх інженерних мереж. Розмір внесків за встановлення вузлів комерційного обліку не визначається та не нараховується для власників (співвласників) відповідної житлової будівлі, якщо обладнання будівлі здійснено за рахунок коштів місцевого бюджету.

Відповідно до вимог «Порядку інформування оператором зовнішніх інженерних мереж власників (співвласників) будівлі про намір встановлення вузла комерційного обліку», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06 червня 2018 року № 444, встановлено порядок, відповідного до якого повідомлення оператора зовнішніх інженерних мереж про намір встановлення вузла комерційного обліку доводиться до відома власників (співвласників) будівлі шляхом його розміщення: а) на офіційному веб-сайті оператора зовнішніх інженерних мереж, або у випадку відсутності веб-сайту – на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування; б) у загальнодоступному місці на інформаційних стендах у під’їздах будівлі.

Враховуючи відсутність у КП «Водоканал» (оператора зовнішніх мереж) власного офіційного веб-сайту, це повідомлення про намір встановлення вузлів комерційного обліку доводиться до відома власників (співвласників) багатоквартирних будинків шляхом його розміщення на офіційному веб-сайті Корсунь-Шевченківської міської ради і в загальнодоступних місцях на інформаційних стендах у під’їздах відповідних багатоквартирних будинків.

 

 

Днем отримання власниками (співвласниками) будівлі повідомлення про намір встановлення вузла комерційного обліку (в т.ч. повідомлення на паперовому носії кожного власника (співвласника) будівлі протягом тридцяти днів) вважається дата розміщення цього повідомлення на офіційному веб-сайті Корсунь-Шевченківської міської ради та в загальнодоступних місцях на інформаційних стендах у під’їздах відповідних багатоквартирних будинків.

Положення пункту 4 «Порядку оснащення будівель вузлами комерційного обліку та обладнанням інженерних систем для забезпечення такого обліку», який затверджено  наказом Мінрегіонрозвитку України від 09 серпня 2018 року № 206 (та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України), визначають порядок, згідно до якого рішення власника (співвласників) багатоквартирного будинку, яке надається оператору зовнішніх інженерних мереж, приймається згідно вимог Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Крім цього, також встановлено, що якщо протягом двох місяців (з дня отримання власниками (співвласниками) будинків повідомлення оператора зовнішніх інженерних мереж про намір встановлення вузла комерційного обліку) власники (співвласники) не повідомлять оператора зовнішніх інженерних мереж (КП «Водоканал») про свій намір погодити з оператором відмінні умови (від запропонованих ним умов встановлення вузла комерційного обліку) або про намір самостійно обладнати житлову будівлю вузлом  комерційного обліку в установленому законодавством порядку, або ж у випадках якщо власники (співвласники) будинку повідомили оператора про намір погодити відмінні від запропонованих умов встановлення вузла комерційного обліку або про намір самостійно обладнати свій будинок вузлом комерційного обліку в установленому законодавством порядку, але не реалізували цього протягом чотирьох місяців з дня повідомлення їх оператором про намір встановити вузол комерційного  обліку, то оснащення такого багатоквартирного будинку вузлом комерційного обліку буде здійснено (реалізовано) оператором зовнішніх інженерних мереж (КП «Водоканал») на раніш запропонованих Підприємством умовах.

 

Свої відповіді та/або пропозиції на повідомлення просимо надавати на адресу КП «Водоканал»: 19402, місто Корсунь-Шевченківський, вул. Героїв Майдану 14, або за телефоном (04735) 2-08-61.

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора