Пошук

Інформує народний депутат України Андрій Петрович Стріхарський

Дата: 07.09.2023 14:38
Кількість переглядів: 77

Фото без описуРозпочалася 10-сесія IX скликання Верховної Ради України.

 

Головною подією стало призначення Рустєма Умєрова на посаду Міністра оборони України. Бажаю новому міністру успіхів та сил для виконання важливої роботи зі зміцнення нашої держави та звільненню України від ворога.

Також на посаду Голови Антимонопольного комітету України був призначений Павло Кириленко.

Парламент внормував механізм виплат компенсацій військовослужбовцям, поліцейським та рятувальникам (№ 9638) та урегулював відповідальність військових за втрату техніки під час воєнного стану (№ 9325). Також були внесені деякі зміни до адміністративного та кримінального кодексів.

6 вересня пленарне засідання відвідала Прем’єр-міністр Королівства Данії Метте Фредеріксен. Нагадаю, що нещодавно Президент був у Данії, де всі ми побачили щиру підтримку цієї чудової країни, її народу та влади. Від Данії ми отримуємо танки, броню, ракети, снаряди. І нещодавно уряд дружньої країни оголосив про передачу дев'ятнадцяти бойових літаків F-16.

Пані Прем’єр-міністр виступила з яскравою промовою, яку завершила словами, що викликали щирі оплески в сесійній залі: “Я дякую вам за вашу витривалість, за те, що протистоїте цій несправедливості, що ви стоїте за наші спільні демократичні цінності, що вибираєте правильне — сторону добра, що показуєте нам щодня, що таке справжня сміливість. Ви — нація героїв!”

Ці слова адресовані кожному з нас, бійцям на фронті, волонтерам в тилу, освітянам, медикам, відповідальним громадянам, бізнесу, всім, хто зараз наближає нашу Перемогу. Нація героїв для всього світу!

Працюємо далі.
Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора