Пошук

Чергова спільна нарада за участі представників Державної екологічної інспекції Центрального округу

Дата: 09.10.2023 16:55
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Під час другого засідання Міжвідомчої робочої групи, що відбулося минулого місяця в Черкаській ОВА, очільник Міндовкілля Руслан Стрілець визначив першочергові завдання щодо розв’язання проблем басейну річки Рось. Серед них дано доручення Держекоінспекції підготувати обґрунтовані пропозиції щодо проведення перевірок дотримання природоохоронного законодавства у басейні річки Рось.

На виконання даного доручення у нашій громаді відбулася чергова спільна нарада за участі представників Державної екологічної інспекції Центрального округу та голів сусідніх громад. Одне із головних завдань – запобігання правопорушень в межах прибережних захисних смуг р.Рось та її приток.

Комісією проведено чергове фактичне обстеження прибережних захисних смуг річки Фоса щодо додержання режиму використання їх територій відповідно до вимог Водного кодексу України та Земельного кодексу України, яка знаходиться на території Корсунь- Шевченківської територіальної громади в межах с. Саморідня. Також, інспекторами відібрані проби води річки Фоса для проведення інструментально- лабораторного аналізу.

Аналогічні заходи проведені в сусідніх громадах в межах прибережних захисних смуг р.Рось та її приток.

Продовжуємо докладати максимум зусиль для вирішення екологічної проблеми річки Рось.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора