Пошук

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі робіт, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Дата: 16.11.2023 14:10
Кількість переглядів: 86

Виконавчий комітет Корсунь – Шевченківської міської ради

 

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі робіт, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Виконавчий комітет Корсунь – Шевченківської міської ради (далі – Замовник), код за ЄДРПОУ - 04061599

юр. адреса: Україна, 19402, Черкаська обл., Черкаський р-н, місто Корсунь-Шевченківський, вулиця Шевченка, будинок 42

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності: «Капітальний ремонт огорожі майнового комплексу за адресою: вул. Я. Мудрого,  буд. 273-А в м. Корсунь-Шевченківський, Черкаська область» код ДК  021:2015: 45453000-7 Капітальний ремонт і реставрація

Вид процедури закупівлі: відкриті торги у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» зі змінами.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 3670054.60 грн. (три мільйони шістсот сімдесят тисяч п’ятдесят чотири гривні шістдесят копійок) з ПДВ

Згідно ч. 4 Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 15 квітня 2020 року № 708, визначення предмета закупівлі робіт в тому числі здійснюється замовником згідно з пунктом 27 частини першої статті 1 Закону за об’єктами будівництва.

Згідно ч. 1 ст. 31 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» проектна документація на будівництво об’єктів розробляється у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування, з урахуванням вимог містобудівної документації та вихідних даних і дотриманням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил та затверджується замовником. Експертиза проектів будівництва проводиться в установленому Кабінетом Міністрів України порядку експертними організаціями незалежно від форми власності, які відповідають критеріям, визначеним центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері будівництва, архітектури, містобудування, відомості про які внесені таким органом або на підставі делегованих повноважень саморегулівною організацією у сфері архітектурної діяльності за відповідним напрямом підприємницької діяльності (у разі її утворення) до переліку експертних організацій.

Відповідно до Експертного звіту (позитивного) щодо розгляду проєктної документації на будівництво в частині міцності, надійності та довговічності об’єкта будівництва та її кошторисної частини за робочим проєктом «Капітальний ремонт огорожі майнового комплексу за адресою: вул. Я. Мудрого,  буд. 273-А в м. Корсунь-Шевченківський, Черкаська область», виведено кошторисну вартість по вказаному об’єкту в сумі – 3967237,00 грн.

Отже, з урахуванням тих обставин, що для виконання робіт згідно об’єкту будівництва Замовником вжито заходів на розробку проектної-кошторисної документації по виконанню робіт за предметом закупівлі, яка згідно вимог чинного законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил визначає конкретні архітектурні, конструктивні, технічні та технологічні рішення щодо виконання робіт, в тому числі обсяги робіт, відомість ресурсів, а так само у порядку державної експертизи проведено розгляд проектної документації, за результатами якого отримано позитивний експертний звіт. Відповідно очікувана вартість предмета закупівлі вирахувана на підставі позитивного експертного звіту без врахування на утримання служб замовника та інжинірінгових послуг, а також без проектних, вишукувальних робіт, експертизи та авторського нагляду.

Розмір бюджетного призначення: 3670054.60 грн. (три мільйони шістсот сімдесят тисяч п’ятдесят чотири гривні шістдесят копійок) з ПДВ згідно з планом фінансування Замовника.

Нормативно-правове регулювання. Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності», Кошторисні норми України та решта діючих будівельних норм, державних стандартів і правил.

Обґрунтування технічних характеристик.

Обґрунтування технічних характеристик визначено відповідно до розробленої проектно-кошторисної документації та відповідно на яку отримано позитивний експертний звіт по результату проходження державної будівельної експертизи.

Термін виконання робіт - з дати укладання Договору про закупівлю по 31.07.2024 р. включно.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є 1 робота згідно Відомості обсягів робіт, як частини кошторисних розрахунків, що пройшли державну будівельну експертизу.

Обґрунтування якісних характеристик. Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Кошторисні норми України та решта діючих будівельних норм, державних стандартів і правил.

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів з особливостями:

  1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року, в редакції від 19.04.2020 №114-IX в редакції зі змінами до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законодавчих актів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану» №7163 від 14.03.2022 року, зокрема в частині дії пунктів 37-38 розділу Х “Прикінцеві та перехідні положення” Закону;

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування».

3. Лист Мінекономіки України «Щодо особливостей здійснення публічних закупівель

на період дії правового режиму воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» № 3323-04_70997-06 від 20.10.2022 року.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора