Пошук

Цього року ми вдруге вшановуємо жертв Голодомору в умовах повномасштабної російської агресії. Ми знову маємо справу з російським імперіалізмом, який і не приховує своїх злочинних намірів: знищити Україну та українську ідентичність.

Дата: 24.11.2023 13:51
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам'ять всіх жертв. Згадувати – насамперед означає осмислювати. Три штучні голоди пережив наш народ за радянської влади. Під час Голодомору 1932-1933 років загинули понад 7 мільйонів українців на території УСРР та 3 мільйони за її межами – на Кубані, Північному Кавказі, Нижньому Поволжі та в Казахстані. Керівництво СРСР заперечувало масову смертність в Україні від голоду й відмовлялося від допомоги інших країн і діаспори. Це було продумане втілення злочину, відповідь на масові повстання українців проти політики Сталіна. Аналоги подібним злочинам у світовій історії як за масштабом, так і за жорстокістю і цинізмом важко знайти.

Минуло 90 років від Голодомору 1932-1933 років, але російська влада робить спроби знову знищити українську націю, в тому числі голодом. Наслідуючи Сталіна рф вивозить з окупованих територій фактично всі запаси зерна, продуктів харчування, знищує елеватори, зерносховища, агропромислові підприємства, поля й іншу інфраструктуру. Під час постійних обстрілів й захоплення міст люди фактично помирали від голоду, не маючи можливість навіть вийти із своїх осель. Так само російська влада приховує свої дії, завдяки дезінформації та пропагандистським кампаніям вона викривлює реальність, намагаючись приховати свої звірства від власного народу та від міжнародного суспільства.

До Дня пам’яті жертв Голодомору у дитячій бібліотеці для користувачів організована книжкова виставка "Пам'ятаємо.Єднаємося.Переможемо" На виставці книги про голодомор, художні та документальні, з архівними даними та спогадами очевидців.Ці книги бентажать душу,наповнюють серця пекучим болем,адже в них показана жахлива картина голодомору,велика трагедія українських родин.Кожна книга - це місточок, що єднає нас з минулим, допомагає розібратись в тих білих плямах, які виникають на карті історії України.

Презентуючи книжкові видання , бібліотекарі вкотре нагадали, що треба свято берегти пам'ять про ті страшні події, усвідомлювати трагізм у долі рідного народу, сприяти зростанню патріотичних почуттів на засадах особистого розуміння історії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора