Пошук

Новопридбані сміттєвози виїхали на маршрути.

Дата: 11.12.2023 13:16
Кількість переглядів: 105

Фото без описуПопередньо були підготовлені контейнерні майданчики, де розмістили євроконтейнери для відходів.

Доцільність у придбанні сучасних сміттєвозів полягає в тому, що стан старих був незадовільний. Зношеність – далеко не єдина проблема цієї спецтехніки. Оскільки вона ще й постійно ламається, потреба в заміні постала гостро.

Щоб забезпечити обслуговування маршрутів міста, депутати міської ради прийняли рішення закупити два великих маневрених сміттєвози, які здатні замінити п’ять старих.

Щоб запустити процес вивезення й утилізації ТПВ, було підготовлено майданчик на сміттєзвалищі та облаштовано заїзд. Перший день роботи за новою системою засвідчив: нові сміттєвози за один раз можуть вивезти такий обсяг сміття, як старі – за три рази. Нова техніка має вищий коефіцієнт ущільнення та більшу місткість.

Загалом придбано сто євроконтейнерів місткістю 1,1 м3 кожен (старі контейнери мали об’єм по 0,75 м3). Всі майданчики для збору сміття було заасфальтовано, подекуди замінено металопрофіль огорож. Підготовчі роботи (благоустрій відповідних ділянок, інформаційні банери і наліпки тощо) тривали близько двох місяців, тому сміттєвози виїхали на маршрути не відразу після їх придбання.

Тож зараз ми робимо перші кроки для налагодження процесу сортування сміття. Тому й виникла потреба у створенні спеціального майданчика для сортування сміття. Від всієї нашої громади залежить, чи буде впроваджено свідомий підхід до поводження з побутовими відходами. Тож продовжуємо шукати альтернативні місця для згаданого майданчика. Поки що процес штучно блокується опонентами, але, незважаючи на їх маніпуляції, ми рухаємося далі в напрямку сортування та екологічної свідомості.

Комунальники наполегливо просять мешканців громади не залишати баки відкритими і наповнювати їх по черзі. Також не викидайте будівельне та великогабаритне сміття! Дотримуйтесь правил користування контейнерами для відходів! Всі питання з цієї теми можна уточнити за телефоном 0688314439.

Працюємо далі.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора