Пошук

Пам'ятаємо...

Дата: 24.01.2024 11:07
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Сьогодні, 24 січня, минає рік, як від отриманих поранень, в результаті ворожого артилерійського обстрілу на Донеччині загинув аеророзвідник, старший солдат Собченко Олег Андрійович.

Олег Андрійович активний учасник Революції гідності, ветеран АТО, громадський діяч.

Олег Андрійович Собченко народився в місті Корсуні-Шевченківському 4 грудня 1973 року. Він був цілеспрямованим і ніколи не відступав від своїх цінностей та ідей. Але водночас мав щиру душу, був відкритим до спілкування, завжди готовим вислухати і допомогти.

За участь в Революції Гідності нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Учасник бойових дій у складі добровольчих батальйонів з 2014 по 2016 рік. З перших днів повномасштабного вторгнення Олег Андрійович став у перших рядах на захист України — 25 лютого 2022 року вже був на позиціях оборони Києва. В травні 2022 року був нагороджений орденом «За мужність» II ступеня.

Указом Президента України від 16 серпня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку старшого солдата Собченка Олега Андрійовича нагороджено орденом “За мужність” І ступеня (посмертно).

У червні 2023 року Олегу Андрійовичу Собченку посмертно присвоєно звання почесного громадянина міста Корсуня-Шевченківського. У вересні 2023 року – відкрито памʼятник на Меморіалі козакам-добровольцям на холодноярському плато неподалік Мотрониного монастиря. На честь Олега Собченка названа вулиця в місті Корсунь-Шевченківський.

Вічна слава і пам’ять нашому захиснику.

Слава Героям! 🇺🇦

Слава Україні! 🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора