Пошук

ПРОБАЦІЯ З ГРОМАДОЮ, В ГРОМАДІ, ДЛЯ ГРОМАДИ!

Дата: 07.02.2024 14:10
Кількість переглядів: 181

Фото без опису

На Корсунщині 7 лютого проведено «День відкритих дверей» у районному секторі пробації з нагоди дев’ятої річниці прийняття Закону України «Про пробацію».

Даний захід проведений під гаслом: «Пробація з громадою, в громаді, для громади». Цього дня до Черкаського районного сектору №2 філії Центру пробації в Черкаській області завітали заступник міського голови Корсунь-Шевченківської міської ради Михайло Луценко, поліцейський офіцер громади Корсунь-Шевченківської ТГ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області старший лейтенант поліції Олексанар Шпак, поліцейський офіцер громади Набутівської ТГ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області майор поліції Володимир Бойко, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Корсунь-Шевченківської міської ради Оксана Бурковська.

Фото без описуВітаючи гостей, начальник сектору пробації Світлана Жало розповіла про впровадження пробації в Україні як ефективної системи виконання покарань та зазначила: «Наші досягнення стали можливими завдяки Вашій підтримці. Сьогодні тут присутні найбільш активні наші колеги, які вже не один рік поспіль допомагають уповноваженим органам з питань пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи, надають їм правову допомогу, спонукають до здорового способу життя, поліпшують роботу з суб’єктами пробації, допомагають забезпечити належні умови праці для персоналу».

Після вступного слова присутні мали змогу ознайомитись з тим, чим займається служба пробації, розповіла про ключові пріоритетні напрямки діяльності районного сектору пробації, яким чином цифровізація впроваджується в секторі, які є потреби у клієнтів пробації. Також Світлана Михайлівна подякувала присутнім за плідне співробітництво та всебічну підтримку в реалізації завдань Центру пробації,.

Підводячи підсумки «Дня відкритих дверей» заступник міського голови м. Корсунь-Шевченківський Михайло Луценко висловив вдячність працівникам пробації за забезпечення безпеки громади шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень. Відмітив, що пробація – це можливість для особи, яка вчинила правопорушення, змінитись без ізоляції від суспільства, отримати необхідну підтримку на шляху до змін, зберегти сімейні стосунки, роботу та житло, це прогресивний "інструмент" виправлення правопорушників, який працює ефективно лише за умови розуміння та підтримки громади.

«Ми підтримуємо і будемо надалі підтримувати службу пробації, щоб вона й надалі якісно виконувала покладені на неї завдання, - зазначив заступник міського голови Корсунь-Шевченківської міської ради Михайло Луценко.

Начальник Черкаського РС№2 філії Центру пробації в Черкаській області Світлана Михайлівна висловила слова вдячності представникам місцевого самоврядування за підтримку та ефективну співпрацю.

 

Черкаський РС №2

філії Центру пробації

в Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора