Пошук

Засідання комітету доступності

Дата: 01.03.2024 15:55
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Під головуванням заступника міського голови Михайла Володимировича ЛУЦЕНКА відбулося чергове засідання комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Корсунь-Шевченківської міської ради.

На засіданні члени комітету заслухали інформацію про стан реалізації заходів та об’єктів соціального призначення, які планується здійснити в рамках виконання Програми щодо створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади у 2024 році. На сьогодні передбачені кошти в місцевому бюджеті на капітальний ремонт ліфта поліклініки комунального некомерційного підприємства «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня». Роботи планується розпочати  з квітня місяця. Передбачені кошти в міському бюджеті та розпочато підготовчу роботу щодо розробки схеми створення безбар’єрного простору центральної частини міста Корсунь-Шевченківський.

У зв’язку з вимогами щодо організації безбар’єрного доступу до ЦНАПів, органів соціального захисту та органів місцевого самоврядування, проводиться капітальний ремонт вбиральні першого поверху адміністративного будинку міськради по вулиці Шевченка,42 в місті Корсуні-Шевченківському. В ході робіт у туалеті загального користування буде виконано універсальну кабіну з можливістю заїзду до неї та переміщення в ній осіб у кріслах колісних та дотримані всі вимоги щодо доступності для осіб з інвалідністю. Також, до обговорення запропоновано проєктну пропозицію щодо капітального ремонту вхідної групи та пандусу з влаштуванням підходу до пандусу адміністративного будинку міськради по вулиці Шевченка,42 в місті Корсуні-Шевченківському. Проєктною пропозицією  передбачено влаштування всіх необхідних елементів для створення доступності прилеглої території та вхідної групи будівлі для маломобільних груп населення.  

 В ході роботи комітету доступності начальник Корсунь-Шевченківського управління Черкаського обласного центру зайнятості ГЕРМАНОВА В.А. ознайомила присутніх з активними програмами служби зайнятості, спрямованими на працевлаштування осіб з інвалідністю, а саме – компенсація роботодавцям фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, гранти на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Відповідні інформаційні матеріали розміщені на офіційному сайті громади в розділі «ГРОМАДЯНАМ» підрозділі «БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ».

Також, під час засідання членами комітету заслухано інформацію відповідальних виконавців про стан виконання протокольного рішення за результатами засідання комітету забезпечення доступності від 19.12.2023, проінформовано про протокольне рішення Ради безбар’єрності щодо підбиття підсумків впровадження політики безбар’єрності у 2023 році та планів на 2024 рік, ознайомлено з методичними рекомендаціями щодо створення Ради безбар’єрності територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора