Пошук

Ми з вами відповідальні за тих, кого приручили!!!

Дата: 11.03.2024 16:12
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

У зв’язку з неналежним доглядом за домашніми тваринами чисельність безпритульних тварин постійно зростає. З метою інформування щодо питань утримання домашніх та інших тварин на території Корсунь-Шевченківської громади повідомляємо, що громадяни повинні дотримуватись вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Правил утримання домашніх тварин у м. Корсунь-Шевченківському» затверджених згідно рішення Корсунь-Шевченківської міської ради від 29 грудня 2011 р. №18-8 (посилання Додається), також правил громадського порядку, норм співіснування, ветеринарних норм, не допускати порушень прав і законних інтересів інших фізичних і юридичних осіб, не створювати загрози безпеці людей!!!


Із практичного досвіду інших міст України та європейських країн бачимо, що найбільш ефективним і науково підтвердженим методом зменшення чисельності безпритульних тварин є метод стерилізації. Згідно до «Міської Програми регулювання чисельності безпритульних тварин в Корсунь-Шевченківськівській територіальній громаді гуманними методами на 2021 рік» (надалі-Програми) затвердженої від 25 січня 2021 року № 2-24, відлов, стерилізацію з післяопераційною перетримкою, щеплення, профілактичні обробки та повернення безпритульних тварин на місце мешкання за стандартних умов має здійснюватися за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел не заборонених чинним законодавством.


Відлов безпритульних тварин для їх стерилізації згідно Програми має проводиться, працівниками комунального підприємства «Виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне управління» з 05:00 до 07:00 години або після 20:00 години (влітку – після 22:00 години). Відлову підлягають всі без винятку безпритульні тварини окрім тих, що раніше були простерилізовані та повернені до попереднього місця мешкання і візуально ідентифіковані.
Громадські організації, волонтери та небайдужі мешканці міста, яким виповнилось 18 років за наявності паспорта мають право доставляти до ветеринарного центру "Айболіт" у Корсуні-Шевченківському (працює Пн-ПТ із 09:00 до 18:00 та Сб-Нд із 09:00 до 15:00, телефон +38(068)346-36-62 (Viber)) безпритульних тварин для подальшої їх стерилізації, вакцинації та клеймуванню за рахунок коштів не заборонених чинним законодавством. 


Після стерилізації тварини підлягають ідентифікації (клеймуванню), занесенню інформації про них до журналу даних безпритульних тварин та післяопераційній перетримці до 3-ох годин. Після перетримки тварини можуть бути повернуті до попереднього місця відлову або ж передані фізичним особам – за умови оплати витрат на відлов і стерилізацію.


Відділ з питань екології та охорони довкілля виконавчого комітету Корсунь – Шевченківської міської ради рекомендує виховувати громадянам добре ставлення до навколишнього середовища, прагнути допомагати тим тваринам, які цього потребують та перед тим як приручати тварину, добре все продумайте. Чи зможете ви виконувати свої обов'язки постійно і багато років, щоб завтра приручена тварина нестала безпритульною та не давала можливості недобросовісним громадянам проявляти над твариною жорстоке поводження . 
Не забувайте, що ви відповідальні за тих, кого приручили!!! 


Правила утримання домашніх тварин у м. Корсунь-Шевченківському (далі – Правила) розроблено відповідно до вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» за посиланням : 
https://korsun-miskrada.gov.ua/news/1631197031/ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора