Пошук

На території Корсунь-Шевченківської територіальної громади, були проведені заходи до Всесвітнього дня води цього року він проходив під егідою «Вода – джерело життя».

Дата: 26.03.2024 11:26
Кількість переглядів: 90

22 березня під егідою Організації Об’єднаних Націй відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Ідея проведення такого дня вперше була проголошена на Конференції ООН з охорони навколишнього середовища та розвитку, яка відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. З тих пір Всесвітній день водних ресурсів проводиться щорічно з метою зосередити увагу на важливості доступу до прісної води, а також пропагувати методи сталого використання прісноводних ресурсів. Адже вода на Землі – буквально означає життя, і про це мають пам’ятати не тільки ті держави, де вода, через її нестачу, цінується на вагу золота, а, взагалі всі жителі нашої планети. Щороку Всесвітній день водних ресурсів підкреслює певний новий аспект проблеми забезпечення прісною водою. Глобальні заходи, присвячені цій важливій темі в рамках святкування Всесвітнього дня водних ресурсів, пройшли по всьому світу.

          До святкування Всесвітнього дня води долучилися шкільні заклади нашої громади, в яких було проведено такі заходи.

          В Корсунь-Шевченківській ЗОШ №1 відбувся захід присвячений Всесвітньому дню води та водних ресурсів. Саме в цей день учні 7-Б та 7-В мали змогу позмагатись між собою в екологічному квесті. Перемогла команда 7-Б класу! Вітаємо з перемогою!

          В Моринській гімназії з початковою школою та дошкільним підрозділом були проведені різноманітні заходи – конкурси малюнків, виховні години, «Разом піклуємось про воду», вікторина «Вода – джерело життя». Учні початкових класів переглянули мультфільми на водну тематику, обговорили забруднення водних джерел, річок, зокрема річки «Рось». Переглянули фільм «Велика таємниця води».

          В Корсунь – Шевченківському ліцеї до Всесвітнього дня водних ресурсів проведено конкурс світлин, зроблених ліцеїстами, експерименти з водними розчинами, літературні дослідження (контекст води на сторінках української літератури), написання есе «Вода для миру».

          В Гарбузинській гімназії з початковою школою та дошкільним підрозділом проведено інформаційно-просвітницькі заходи до Всесвітнього дня води Учнями 6 класу написані твори на тему «Вода для миру», учні 1 класів грали в інтерактивну гра «Де живе вода», учні 3 класів проводили дослідницький проєкт «Як з’їсти воду?», учні 4 класів створювали комікси «Пригоди Капітошки», учні 5 класів проводили мистецький проєкт «Планета без води!!!», учні 6 класів провели проєктно - пошукову роботу «Основні забруднювачі водойм» та пізнавальний урок «Вода знайома й загадкова», в учнів 7 класу пройшов урок-дослідження «Властивості води» та учнями 9 класу був здійснений міні-проєкт «Способи очищення води».

 

          В Корсунь – Шевченківській гімназії № 5 з початковою школою проведенні такі заходи як інформаційні хвилинки: «Цікаві факти про воду» (1 – 9 класи), дослідження «Вода якого моря солоніша?» (6 клас), квест «Водиця – всьому цариця» (3 клас), гра – подорож «Вода для миру» (2 клас), виставка малюнків «Якщо є магія на цій планеті, - вона міститься у воді», мистецький крос «Життя у краплі води» (6 клас), літературно-музична вітальня «Річка Рось у музиці та поезії» (5 клас), вікторина «Великі, могутні, живі» (7 клас), презентація проєкті «Проблеми водойм України в період війни».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора