Пошук

Пам'ятаємо...

Дата: 31.03.2024 08:51
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Сьогодні, 31 березня, минає друга річниця, як перестало битися серце мужнього захисника України

капітана 2 рангу Олександра Олексійовича Веділіна

Олександр Веділін народився у м.Корсунь-Шевченківський. Навчався у ЗОШ № 1, яку закінчив у 1997 році. В цьому ж році вступив до військового вузу, по закінченню якого, у 2002 році, отримав диплом військового зв’язківця. Служив у Державній прикордонній службі України. Згодом, як офіцер військового управління тактичного рівня, потрапив до Морської охорони Державної прикордонної служби у Маріуполі. Служив у Криму. В 2014 році вийшов на материкову частину, залишившись відданим захисником України. Мав президентську відзнаку “За участь в АТО”, відомчі нагороди.

 

31 березня 2022 року в результаті ворожого авіаційного нальоту, захищаючи Маріуполь, Олександр Веділін загинув. Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі капітана 2 рангу Олександра Олексійовича Веділіна було нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеню (посмертно). На честь Олександра Веділіна названа вулиця в м.Корсунь- Шевченківський, де він проживав.

 

Він ніколи не був байдужим до долі своїх земляків і співвітчизників, був справжнім професіоналом у справі захисту Вітчизни, чуйним, добрим, вірним і надійним товаришем, турботливим сином і люблячим братом.

 

Вічна слава і пам’ять нашому захиснику.

Слава Героям! Слава Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора