Пошук

Запрацював новий інформаційний ресурс для внутрішніх переселенців

Дата: 25.04.2024 16:14
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

З початком воєнних дій на території України значна кількість громадян були змушені були покинути свої домівки. На новому місці проживання перед людьми постає велика кількість проблем, однією з найбільш важливих залишається проблема працевлаштування.

Питання щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним особам знаходяться на особливому контролі як Уряду, так і Державної служби зайнятості. Для цього службою зайнятості запроваджено комплекс послуг, які включають не тільки допомогу в пошуку роботи, але й професійне навчання, надання ваучерів та грантів на створення власної справи тощо.

Більш детально про всі послуги служби для внутрішніх переселенців можна дізнатися тут. https://www.dcz.gov.ua/news/singlenews/415

Також службою зайнятості у співпраці з громадськими організаціями створено додатковий ресурс з інформування внутрішньо переміщених осіб щодо послуг, зокрема з працевлаштування, які надаються ВПО недержавними та громадськими організаціями.  (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1KQlfCA8XwRNk6TiMpTYRv00UUcCvSJnwWIRDtq-wGHw/edit#gid=0)

  Інформація на ньому оновлюватиметься в онлайн режимі. Це додаткова та узагальнена інформація від недержавних організацій, які пропонують свою допомогу у сприянні працевлаштуванню, зокрема вимушено переміщених громадян.

Метою створення цього ресурсу є покращення співпраці служби зайнятості, недержавних організацій та громадських об’єднань у наданні допомоги внутрішнім переселенцям, а також – інформування ВПО щодо проєктів підтримки, які діють у регіоні їх проживання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора