Пошук

Комітет доступності в дії

Дата: 24.05.2024 09:55
Кількість переглядів: 119

23.05.2024 під головуванням заступника міського голови Михайла Володимировича ЛУЦЕНКА відбулося чергове засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Корсунь-Шевченківської міської ради. В засіданні взяли участь поліцейський офіцер громади Олександр Олегович ШПАК, представники засобів масової інформації - приватного підприємства «Медіа-Центр «НАДРОССЯ» та комунального підприємства «Телерадіоорганізація «На хвилі Корсуня».

В ході роботи членами комітету доступності розглянуто представлений ФОП ГРАНАТИРКО Валентином Івановичем проєкт схеми створення безбар’єрного простору центральної частини міста Корсунь-Шевченківський, який розроблений в рамках виконання заходів Програми щодо створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади на 2024–2030 роки. Схемою створення безбар’єрного простору, в тому числі, передбачається визначення паркувальних місць на відкритих автостоянках для транспорту осіб з інвалідністю. Відповідно до п. 5.4 ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд» на відкритих індивідуальних стоянках біля закладів обслуговування слід виділяти не менше 10% місць (але не менше одного місця) для транспорту осіб з інвалідністю. Ці місця повинні позначатися дорожніми знаками та горизонтальною розміткою відповідно до Правил дорожнього руху з піктограмами міжнародного символу доступності. Жваву дискусію у членів комітету доступності викликало питання організації під’їзду та влаштування місць для паркування автомобілів людей з інвалідністю біля поліклініки комунального некомерційного підприємства «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня».  За наданими пропозиціями під час обговорення проєкт схеми створення безбар’єрного простору центральної частини міста Корсунь-Шевченківський буде доопрацьовано, погоджено з патрульною службою та винесено на затвердження виконавчого комітету міської ради.

На засіданні, також, затверджено комунікаційний план щодо реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору на території Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади. Комунікаційний план спрямований на створення безбар’єрного простору, донесення інформації, популяризацію безбар’єрності, роз’яснення необхідності та важливості усіх шести напрямів безбар’єрності  - фізичної, інформаційної, цифрової, суспільної, освітньої та економічної.

В ході моніторингу, під час засідання розглянуто стан реалізації заходів та об’єктів соціального призначення, які планується здійснити в рамках виконання Програми щодо створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади у 2024 році, в тому числі  капітальний ремонт ліфта поліклініки комунального некомерційного підприємства «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора